FRANS de NIJS

Het werk van mij bestaat uit beeldende kunst,schilderen en grafiek, en architectuur. Naast een technische opleiding heb ik ook een creatieve kant. Na de HTS bouwkunde heb ik de kunstacademie Minerva en de Academie voor Bouwkunst te Groningen gedaan.

De combinatie van kunst en architectuur bevalt mij prima en geeft soms een andere kijk op beide vakken. In mijn werk als architect probeer ik de ideeën van de opdrachtgever te verwezenlijken en mijn eigen inbreng hierin naar voren te brengen.

Als beeldend kunstenaar ben ik ook ruimtelijk bezig zowel met het model als het landschap. Het schilderen met olieverf en aquarel geeft hiermee een vrijheid die je niet hebt met het technisch uitwerken van een architectuur ontwerp. Ook kan het schilderen nieuwe ideeën geven in een voorstudie voor dit ontwerp.

Een voordeel van mijn technische kennis is; het ontwerp om te kunnen zetten in een te bouwen object. Een werkervaring van bijna 20 jaar bij diverse architectenbureau’s helpt hierbij.

In 1998 ben ik mijn eigen architectenbureau begonnen onder de naam Kunst & Architectuur Atelier (KAA) In deze naam is zowel de kunst alsmede de architectuur benoemd die de basis vormt van mij werkzaamheden.